Arbetssökarna

I den här podden får vi följa två killar från Botkyrka, Filip och Andreas och deras kraftansträngningar för att få jobb då båda är arbetslösa idag, eller som man säger nu för tiden, ”Arbetssökande”.

I podcasten får vi följa deras resa mot ett arbete samtidigt som vi får lära känna dom lite närmare och lyssna på deras tankar kring allt från att söka jobb till att faktiskt jobba. Erfarenheter från deras tidigare arbeten och missöden på arbetsmarknaden går dom självklart igenom, allt från att jobba på 100% provision till att visa arbetsintyg från arbetsplatser dom var på för 5 år sedan.

Det förekommer även gäster i programmet och dom går oftast under namnet ”veckans arbetare”, vilket är en av flera återkommande punkter i programmet, som berättar om sina erfarenheter från arbetslivet vilket är uppmuntrande då det faktiskt visar att det går att få jobb. Dom återkommande punkter som är med i programmet uppskattar vi mycket då dom ofta lockar fram en hel del skratt!

När det pratas om att söka jobb så är det nästan omöjligt att inte nämna Arbetsförmedlingen, och dom får sig självklart en känga. Bland annat får vi höra en väldigt dråplig historia där Andreas efter att ha skrivit in sig på Arbetsförmedlingen får kontakt med en handläggare, dock uppstod det språkförbristningar då handläggaren inte kunde Svenska. Tillslut fick handläggaren fram att Andreas tyvärr inte kommer få något jobb genom Arbetsförmedlingen då han varken är handikappad eller har problem med språket.

Filip fortsätter med en egen historia där han berättar att han hade en praktikplats klar men att Arbetsförmedlingen sa nej då dom inte hade råd, vilket tyvärr ledde till att han gick miste om praktikplatsen, tack vare arbetsförmedlingen. Av just den anledningen så är också Arbetssökarna väldigt svårplacerade, eftersom det är en podcast som berör ett stort problem i samhälle men som ofta är väldigt humoristisk så är det svårt att klämma in dom i ett specifikt fack.

Men just därför tror vi att det är en podd som passar en väldigt bred publik eftersom säkert dom flesta kan antingen relatera till eller skratta åt killarnas små framsteg i jakt på ett jobb.

  • Kort fakta om podcasten Arbetssökarna:
  • Avsnittslängd: 40-55 minuter
  • Hur ofta: Oftast en gång i veckan
  • Antal avsnitt: 11
  • Hemsida: Saknas

Provlyssna på ett avsnitt av Arbetssökarna här: 


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *