En economistas Podcast

Nästa karriärpodcast vi ska recensera är En economistas podcast, där vi får följa med dom två entreprenörerna och bloggarna Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Pingis Hadenius när dom diskuterar privatekonomi, hur man höjer sin lön och allmänna tips om hur du kan förbättra din karriär.
Tillsammans driver Isabella och Pingis företaget Economista, men vad är en economista?
Det är deras begrepp för en person som styr sin egen ekonomi och därmed även sitt liv, varje individ ska ha maken över sig själv, det är vad en economista är och det vill dom på ett enkelt och roligt sätt lära ut så att lyssnarna kan se samnbandet mellan sin privatekonomi och livet i stort.

I varje avsnitt får vi lyssna när dom tar upp en specifik fråga, tex.”Så blir du rik på aktier”, där dom diskuterar runt huvudfrågan och vi får höra allt ifrån hur dom tänker i specifika situationer kopplade till huvudämnet till roliga erfarenheter dom samlat på sig i sina egna karriärer eller privatliv. Med deras breda erfarenhet som företagare kan dom hjälpa lyssnarna med många bra tips på hur man på bästa sätt kan ge sig själv förutsättningarna att lyckas inom karriären och privat och vi finner ofta oss själva anteckna smarta idèer vi snappar upp när vi lyssnar på podden.

Känslan är att dom framförallt inriktar sig mot en kvinnlig målgrupp men oavsett kön tror vi att dom flesta kommer finna podcasten både roande och lärorik, oavsett om du är företagare själv eller ska köpa din första aktie så kommer det dyka upp tips som kan vara till stor hjälp och du kommer garanterat ha roligt på vägen då dom blandar friskt bland hårda fakta och roliga betraktelser.

Avsnitten är ca 30 minuter långa men trots det fullspäckade med roliga råd och det är framförallt det som är den här poddens styrka, dom lyckas med konsten att få pengar, som ofta är ett jobbigt ämne för många, till något roligt och när vi lyssnat närmare på podcasten har vi märkt att vi ofta är ovanligt motiverade att göra något som gynnar vår ekonomi eller karriär direkt när vi lyssnat färdigt.
vill ni bli inspirerande och lyssna på tips från två framgångsrika entreprenörer så rekommenderar vi verkligen att ni lyssnar på En economistas podcast!

  • Kort fakta om En economistas podcast:

Provlyssna på ett avsnitt av En economistas podcast här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *