Krull & Kriminell

Varför blir man kriminell? Hur är det att leva ett liv ständigt på flykt? Vad är du helst, bög eller golbög?
Det är frågor Bobbo Krull ställer sina gäster i podden Krull & Kriminell.
I podden träffar Krull personer som har ett förflutet eller är aktiva i den kriminella världen.
Ett mycket intressant koncept ska det visa sig, men att intervjua personer med ett kriminellt förflutet är inte alltid det lättaste då dom inte alltid är villiga att berätta exakt hur allt gick till och vad dom har gjort vilket tyvärr lämnar lite att önska, dock får man ha förståelse för att dom som blir intervjuade inte alltid vill nämna brott som inte är preskriberade.

Att gästerna inte alltid vill öppna sig är dock inte Bobbo Krulls fel, efter några trevande avsnitt i början så har han kommit igång ordentligt och gör ett bra jobb i att försöka komma gästerna så djupt in på skinnet som möjligt och i vissa fall lyckas han väldigt bra. Tex i undertecknads favoritavsnitt med “Solvalla-mördaren” Janne Raninen där vi som lyssnare får en väldigt bra inblick i hur hans liv var innan, under och även efter det uppmärksammade mordet på Dragan Joksovic 1998. Det är också i samtal som det med Janne som podden är som bäst, allvar och humor blandas friskt.

Hör historien bakom brotten

Den största styrkan med podden är att man får höra mer om historien bakom personerna, vad gick fel i livet som gjorde att dom hamnade på fel bana, hur dom ångrar sina handlingar och hur dom idag försöker leva ett bättre liv.
Ett återkommande tema hos dom intervjuade är en brokig uppväxt, vilket i sig inte är något chockerande men trots det väldigt intressant att lyssna på.

Podden Krull & kriminell har slagit igenom stort och man förstår varför. Jag har själv alltid varit intresserad av intervjuer & biografier om kriminella personer som lever ett liv man själv aldrig är, eller varit i närheten av och därför kan jag verkligen rekommendera er att ge podden Krull & Kriminell en chans då jag är övertygad om att många av er precis som jag kommer ha många intressanta stunder med den här podden.

Jag tycker dock Calle Schulman , som driver podcasten pojkdrömmar, sa det bäst ” Krull och Kriminell. Som Pojkdrömmar men med kriminella.”
Kort fakta om podcasten Krull & Kriminell:

 • Avsnittslängd: 30 minuter
 • Hur ofta: Varje måndag
 • Antal avsnitt: 17
 • Hemsida: saknas

Provlyssna på ett avsnitt av Krull & Kriminell här:


Daniel Masajada

Daniel Masajada

Kopplar gärna av med en bra podcast. Föredrar helt klart matpoddar och dokumentärpoddar.

3 Kommentarer om “Krull & Kriminell

 • 6 maj, 2016 at 12:08
  Permalink

  Sveriges bästa podd!!

 • 6 maj, 2016 at 12:35
  Permalink

  favoriten tillsamamns med p3 dokumentär.
  / Eva

 • 13 september, 2016 at 15:48
  Permalink

  Väldigt blandad kvalitet. 2/5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *