Oskar & Amir

Det kom in ett tips om att vi borde kolla närmare på podcasten Oskar & Amir. Sagt och gjort, vi har lyssnat närmare och blev verkligen inte besvikna, snarare positivt överraskade!

I podden Oskar & Amir får vi följa dom 2 vännerna sedan 10 år tillbaka där dom framförallt diskuterar vad som sänds i nyheterna och vad medierna pratar om, hur det pratas kring det och varför det sker på det sättet, ofta med en stor dos sarkasm.

Deras slogan är ” Ett steg från det korrekta och mot det roliga. Vi är samtalet på bussen som du inte kan sluta tjuvlyssna på!” och det sammanfattar deras podcast väldigt bra. Diskussionerna utgår oftast från seriösa ämnen och leder vidare till mer eller mindre seriösa diskussioner vilket i sin tur ger en bra blandning av intressanta åsikter och roliga kommentarer. När vi började lyssna misstänkte vi att det skulle vara som många andra humorpoddar på marknaden, helt enkelt samtal där man jagar skratt hos lyssnaren. Så är dock inte fallet utan skratten kommer naturligt när killarna diskuterar veckans ämnen som ofta sticker ut mycket från nyheter andra poddar kollar närmare på. Och med det sagt så skulle vi själva väldigt gärna tjuvlyssna mer på dom goda vännerna, dock gissar vi att vissa av deras åsikter kanske inte alltid gör sig bäst på en överfull buss mitt i rusningstrafiken.

Dom sänder live på fredag varannan fredag och vid sidan av det spelar dom in resterande avsnitt. Just vanan från att sända i radio tillsammans med att dom är goda vänner märks tydligt under avsnitten, dom har en väldigt bra kemi och ett bra flyt i samtalen vilket gör att lyssnarna snabbt kommer in i podcasten och förmodligen snabbt hittar en ny favorit.

Som vi var inne på inledningsvis så är vi både överraskade och imponerade av Oskar & Amir, är ni sugna på att lyssna på en intressant podcast och även få skratta så är det här helt klart något som kommer passa er väldigt bra och vi rekommenderar er att provlyssna på ett avsnitt här nedan för att se om den passar er lika bra som oss, vi har i alla fall hittat en ny favoritpodd!

  • Kort fakta om podcasten Oskar & Amir:
  • Avsnittslängd: ca 45 minuter
  • Hur ofta: Ungefär var 14onde dag
  • Antal avsnitt: 22 avsnitt
  • Hemsida: www.ooa.nu

Provlyssna på ett avsnitt av Oskar & Amir här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *