Palmemordspodden

Ni behöver säkerligen inte gissa allt för länge för att förstå vilket ämne som Palmemordspodden tar upp, det är självklart Palmemordet det snackas om men trots att dom lyft på nästan varje sten i utredningen så har dom inte löst brottet, ännu.

Det är idag mer regel än undantag att en standup-komiker är aktiv med en egen podcast, och den mycket skicklige Johannes Finnlaugsson, programledare för utredningspodden vill självklart inte vara sämre.

I Varje avsnitt så bjuder programledaren Finnlaugsson in en gäst för att gemensamt gå igenom ”dagens spår” vilket kan vara allt ifrån ”Ted Gärdestad-spåret” till ”Irak-spåret”, allt i jakten på att hitta sanningen bakom Olof Palmes död.

Det är i grunden en humorpodcast och bjuder således också på en hel del skratt, men framförallt är det en mycket intressant podcast som tar upp många intressanta fakta och teorier. För lyssnare som kanske inte har hängt med kring alla tänkbara spår i den här utredningen så kommer podcasten helt klart lärofull, för trots en hel del skämt så är Johannes Finnlaugsson inte bara en mycket duktig programledare utan det som slår lyssnarna väldigt snabbt är att han är oväntat påläst kring ämnet. När dagens spår är färdigdiskuterat så måste ju självklart gästerna även få välja vem dom önskar skulle vara mördaren, om mordet löstes imorgon, ett genialiskt inslag.

Nackdelar är att ljudet tyvärr inte håller högsta kvalitet vilket såklart inte är optimalt. Och precis som vanligt när det kommer till intervjupodcasts så kan gästerna ibland dra ner kvalitèn då vissa som hälsat på i programmet varken har kunskap kring ämnet eller har någon humor att tillföra podden.

Men oftast är det trots allt intressanta gäster, framförallt komiker har förekommit i podden, och Johannes gör ett riktigt bra jobb utan att försöka få podden att vara något den inte är, Palmemordspodden är helt enkelt en trevlig, ibland rolig, ibland intressant podcast om Sveriges mest uppmärksammade mord som vi rekommenderar att ni lyssnar närmare på.

 • Kort fakta om Palmemordspodden:

Provlyssna på ett avsnitt av Palmemordspodden här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

2 Kommentarer om “Palmemordspodden

 • 4 maj, 2016 at 14:54
  Permalink

  Riktig gammal klassiker! Min favorit tillsammans med nedlagda Synfält Framåt,.

 • 13 september, 2016 at 15:49
  Permalink

  Så så så bra!! 5/5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *