Pojkdrömmar

Det har blivit dags att recensera Calle Schulmans nya podcast, Pojkdrömmar. Precis som namnet antyder så handlar det om yrken som pojkar drömmer om, programledaren intervjuar intressanta personer med intressanta karriärer oavsett om det är som är fotbollsproffs, bankrånare eller polis.

Till en början blev jag besviken när jag insåg att Calle Schulman inte tog så stor plats i den här podcasten som jag hade hoppats då jag tycker han är riktigt rolig att lyssna på vilket jag har tyckt enda sedan han och brorsan Alex:s fantastiska humorsida 1000apor.se existerade för många år sedan. Men Calle imponerar i den här formen, inte genom att han är den bästa intervjuaren eller ställer dom smartaste frågorna utan det som gör han och podden så bra är att han är så otroligt nyfiken, för lyssnarna blir de tydligt att många av gästerna har yrken som Calle drömde om som barn då han hela tiden vill veta mer och ställer följdfrågor. Det gör att det blir som ett helt vanligt samtal med en intressant person på krogen, något som sticker ut tydligt mot andra intervjupoddar och det blir en typ av samtal som jag personligen gillar skarpt!

Vilken liten kille har aldrig någonsin drömt om att vara rånare? Exakt, alla har tänkt tanken. Därför måste jag lyfta fram avsnittet med den före detta värdetransportrånaren Anders Adali, riktigt intressant att få höra mer om den världen eftersom jag själv har noll kunskap om hur det går till och vad som driver den typen av människor. Vi lyssnare får även reda på den viktigaste frågan av dom alla, ”hur rånar man en värdetransport”, ni kan provlyssna på just det här avsnittet längre ner på sidan.

Förövrigt så är det perfekt längd på avsnitten, även om jag gärna skulle höra ännu mer av dom intressanta gästerna så lämnar det mig med en känsla av att längta till nästa avsnitt. Den här podcasten passar förmodligen allra bäst för killar som själv drömt om dom yrkena som tas upp i podden men jag är rätt övertygad om att dom flesta kommer uppskatta den här väldigt enkla och raka intervju-podden. Jag har garanterat hittat en ny favorit och om ni är på jakt efter ett kort och intressant samtal så lyssna!

  • Kort fakta om podcasten Pojkdrömmar:
  • Avsnittslängd: ca 20 minuter
  • Hur ofta: Oftast en gång i veckan
  • Antal avsnitt: 7 avsnitt
  • Hemsida: Saknas

Provlyssna på ett avsnitt av Pojkdrömmar här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

3 Kommentarer om “Pojkdrömmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *