Agendasättarna

Expressen står idag bakom många av dom största svenska poddarna och verkar onekligen lagt krutet på just sportpodcasts, och det är just inom det ämnet som vi hämtar vår nästa recension. Vi har nämligen lyssnat närmare på Agendasättarna.

Agendasättarna är en intervjupodcast där programledaren Anders Cedhamre bjuder in gäster som har varit precis det, agendasättare inom sin yrkesroll. Det alla gäster har gemensamt är att dom har haft en karriär inom eller runtom sporten och vi får följa med på en intressant resa där gästerna får berätta om hela sitt liv, allt från sin uppväxt, deras privatliv som idoler och självklart djupare diskussioner om deras karriär i stort med extra fokus på olika milstolpar.

Gästerna som bjuds in är ofta väldigt intressanta, och det är en bred blandning av karriärer, åldrar och kön bland gästerna vilket gör att podcasten blir väldigt mångsidig och intervjuerna blir inte upprepande vilket vi tror kommer leda till att Agendasättarna har potential att nå ut till en mycket bred lyssnarskara.
När vi pratar om Agendasättarna måste vi även lyfta fram programledaren Anders Cedhamre då han är en mycket skicklig intervjuare. Genom att alltid vara mycket påläst om gästerna och ställa smarta följdfrågor vilket leder till att vi för höra helt nya sidor av personligheter som vi trodde vi hade bra koll på. En annan mycket uppskattad sida hos Cedhamre är att han utnyttjar talets ädlaste konst, att vara tyst, så att gästerna verkligen får prata klart och ofta vidareutveckla med ännu fler detaljer kring ämnet.

Ett exempel på det är intervjun med Börje Salming (som ni kan lyssna på längre ner på sidan) där vi får höra Börje berätta mycket intressanta detaljer om sin uppväxt och hur det var att vara NHL-proffs i hockeystaden Toronto, vissa djupgående detaljer som vi tidigare inte hört trots att vi läst båda biografierna om Salming framkommer när han får en chans att verkligen utveckla det han berättar om.
Är det något vi tycker är lite negativt är det att tuffa frågor lyser med sin frånvaro, det är överlag väldigt snälla intervjuer. Men sammanfattningsvis är det mycket intressanta samtal med alla möjliga slags sportprofiler och därför kan vi helt klart rekommendera er att lyssna närmare på Agendasättarna.

  • Kort fakta om podcasten Agendasättarna:

Provlyssna på ett avsnitt av Agendasättarna här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *