Doktorn

Vissa hatar dom, andra älskar dom. Oavsett vem du frågar i Sverige så har nog alla en åsikt om just den här yrkesgruppen, vi pratar såklart om poliser och därför är vi väldigt glada att vi har hittat Polispodden, Doktorn med Virran, där just poliserna Doktorn och Virran diskuterar kring polisernas vardag och relevanta ämnen.

Vi har alla märkt polisens ökande närvaro i sociala medier dom senaste åren och därför kommer det inte som någon chock att det idag finns en polispodd där dom diskuterar närmare kring vardagen för en polis och ämnen som rör deras arbete. Det är såklart ett fortsatt arbete från polisens sida att synas mer där svenska folket finns och bli en öppnare sektion och det är ett arbete som helt klart fyller ett gott syfte.

Polisyrket är ju något som trots deras öppenhet är väldigt mytomspunnet och intressant för allmänheten och därför är det med ett stort intresse som jag har lyssnat igenom polispodden.

Varje avsnitt har ett specifikt ämne som ska diskuteras, där hittar vi bland annat avsnitt om bedrägerier, poliser som granskar poliser och ett tyngre samtal om nätpedofiler. Doktorn och Virran diskuterar kring det utvalda ämnet, en gäst med större kunskap kring just avsnittets ämne är alltid med för att kunna svara på frågor kring ämnet och komma med intressanta fakta. Samtidigt som jag som lyssnare får större förståelse för polisernas arbete och får svar på intressanta frågor så får dom även mig att skratta flera gånger då det uppenbarligen finns en speciell jargong poliser emellan, därtill får vi självklart svar på viktiga frågor som ” hur mycket munkar äter poliser” men vi får även lära oss nya viktiga fakta som att alla inom polismakten har ett smeknamn.

Min största rädsla när jag skulle börja lyssna på polispodden var att det skulle vara stela samtal som inte fångade lyssnaren men det blev faktiskt precis tvärtom, doktorn och virran har en bra personkemi och bjuder på roliga samtal som blandar roliga kommentarer med djupare samhällsfrågor och det gör att det blir väldigt lättsamt att lyssna på samtidigt som du snabbt kommer in i podcasten.
Ska jag trots det lyfta fram en svaghet så är det att intervjuerna har en tendens att vara lite snälla poliser emellan, trots tuffare frågor ibland så skulle jag som lyssnare gärna se att dom går ännu längre då många frågor som skulle vara intressanta att höra svaret på inte ställs och vissa naturliga följdfrågor aldrig dyker upp.

Men överlag så är det här en bra och trevlig podcast som på ett bra sätt förmedlar hur polisernas arbete ser ut och jag tror även att den kommer ge lyssnarna en större förståelse för den svenska poliskåren. Så alla ni som har ett intresse av samhället i stort, eller ni som vill lära er mer om polisens jobb alternativt bara letar efter en trevlig podcast borde helt klart provlyssna på ett avsnitt här nedan för att bilda er en egen uppfattning, själv är jag hädanefter en trogen lyssnare!

  • Kort fakta om podcasten Doktorn:
  • Avsnittslängd: 30-40 minuter
  • Hur ofta: Varje fredag
  • Antal avsnitt: 12
  • Hemsida: saknas

Provlyssna på ett avsnitt av Doktorn här:


Daniel Masajada

Daniel Masajada

Kopplar gärna av med en bra podcast. Föredrar helt klart matpoddar och dokumentärpoddar.

En kommentar om “Doktorn

  • 10 maj, 2016 at 16:52
    Permalink

    Riktigt riktigtt bra!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *