Geniförklarat

Komikern Messiah Hallberg ligger bakom humorpodcasten Geniförklarat tillsammans med Maja Härngren, Christina Nordhager, John Willander Lambrell som enligt egen utsago är en samling av vår tids stora tänkare där dom går igenom det mesta som återkommer i samhället. Nåja, vår tids största tänkare kanske dom inte är men dom fyra medlemmarna levererar väldigt bra samtal som dansar på linjen mellan att vara humoristiskt och gå igenom seriösa ämnen. Trots att både Messiah och John håller en genomgående hög nivå så måste vi ändå lyfta fram att dom stjärnorna som den här podcasten faktiskt handlar om är Maja och Christina, dom erbjuder en bra blandning av smarta skämt, kloka tankar men framförallt en hjärtlig bitterhet mot livet i allmänhet och pojkvänner i synnerhet. När tjejernas härliga bitterhet och råa humor blandas ihop med killarnas ofta lite mer genomtänkta samtal blir resultatet en riktigt bra podcast.
Varje vecka behandlas ett nytt ämne där samtliga ger sin syn på olika vardagliga situationer, förhållanden eller lyssnar på anekdoter från Messiahs karriär som stand up komiker. En styrka som säkert många lyssnare märker av och uppskattar är Geniförklarat kan få fram intressanta åsikter i stora frågor samtidigt som varje avsnitt innehåller en stor dos humor.
En annan stor fördel är även att avsnitten är kortare än dom flesta andra i samma genre vilket gör Geniförklarat till ett väldigt bra alternativ när man vill lyssna på ett helt avsnitt men inte har allt för mycket tid.
Ska man peka på någon nackdel så kan det ibland bli lite väl mycket pajkastning vilket inte resulterar i så mycket mer än frustration då det blir för långdraget.
Det till trots så är det här en bra podcast som vi kan rekommendera er läsare att kolla närmare på!

 • Kort fakta om podcasten Geniförklarat:
 • Avsnittslängd: 30-50 minuter
 • Hur ofta: En gång i veckan, oftast fredagar
 • Antal avsnitt: 44
 • Hemsida: Saknas

Provlyssna på ett avsnitt av Geniförklarat här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

2 Kommentarer om “Geniförklarat

 • 12 september, 2016 at 11:59
  Permalink

  Riktig rolig pod!!

 • 26 september, 2016 at 12:13
  Permalink

  Messia är inte alls bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *