Medierna i P1

Är ni precis som oss intresserade av media och journalistik så har vi troligen en recension som kommer vara intressant för er. Turen har nämligen kommit till Medierna i P1 som sänds i Sveriges Radio och programmet produceras av Tredje Statsmakten som specialiserar sig på att ”granska makten, var den än finns” som dom själva säger.
Vad är då Medierna i P1? Det är en podcast där den fenomenale programledaren Martin Wicklin (även känd från Programmen Det svåra valet, Övernaturligt i P1 och AIK-podcasten Radio Råsunda) med flera granskar den tredje statsmakten, Media.
Konceptet är i sig är väldigt intressant då mediakanalerna som i sin egna verksamhet granskar och ibland avslöjar större företag och offentliga personer när dom felar nu själva blir granskade.
Medierna som berörs är allt från tidningar, radio, tv till nyare mediekanaler, varje vecka skildras nya aktuella ämnen som varit, eller kommer bli en snackis i mediebranschen och i vissa fall vad som sker bakom kulisserna i Sveriges mediehus.
Intervjuer med berörda journalister, utgivare och i vissa fall offer för en felaktig journalistik ger programmet en bra bredd där många olika sidor får komma till tals, att skydda yttrandefrihet är något som programmet fokuserar på vilket vi är mycket tacksamma över.
Podcasten har ibland tendenser av att vara något stressad då vissa trådar kan lämnas öppna utan riktiga avslut, dom skulle helt klart gynnats av att förlänga avsnitten 10-15 minuter och gått lite djupare i vissa ämnen.
Men är du intresserad av vad som händer i det som påverkar oss varje dag så rekommenderar vi helt klart att du lyssnar och bildar dig en egen uppfattning, för det är riktigt intressant att följa med och lyssna när stora som små medier granskas!

  • Kort fakta om podcasten Medierna i P1:

Provlyssna på ett avsnitt av Medierna i P1 här:

Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

En kommentar om “Medierna i P1

  • 13 september, 2016 at 15:56
    Permalink

    Wicklin är verkligen ett geni! 10 av 10!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *