NHL-timmen

Flera läsare har efterfrågat recensioner av NHL-poddar och vi börjar direkt på toppen av det ämnet, idag är det dags att kolla närmare på NHL-timmen (tidigare Pro Hockey Talk).

Som ni säkert förstår av namnet så är det här en podcast med en timmes snack om NHL, dock brukar programledarna ofta prata lite längre än den förbestämda tiden men det gör oss ingenting då det är väldigt intressant lyssning.

I podcasten NHL-timmen får vi följa med Pro Hockeys chefredaktör Linus Hugosson och Uffe Bodin, chefredaktör på hockeysverige.se, med andra ord två NHL-nördar som lever drömmen att få arbeta med att rapportera om världens bästa hockeyliga.

Den största NHL-podden? Kanske.

Den bästa NHL-podden? Utan tvekan!

Just att dom ser på väldigt mycket NHL blir tydligt då dom är riktigt pålästa kring allt som sker i ligan, oavsett om det gäller spelare som studsar upp och ner från farmaligan eller om det är skadeläget i klubbarna. Vi får lyssna på snack kring stora samtalsämnen i ligan, under hösten så har ett återkommande tema varit domarnas bedömning av målvakts-interference och det är något som diskuterats flitigt, vi får även lyssna på djupare analyser av ämnen som ofta inte diskuteras på det här sättet vilket skapar ett väldigt stort mervärde för oss lyssnare. Ett härligt inslag är även dom olika topplistorna som dom ibland förser oss med, t.ex. säsongens största floppar eller ligans bästa radarpar.

Varje vecka bjuds vi på några återkommande punkter där vi bland annat hittar veckans lag som inte sällan har påhälsning av en svensk spelare och självklart går dom även igenom veckans nyheter.

En riktigt positiv sak i deras podcast är att dom kompletterar varandra väldigt bra samt bjuder ständigt på intressanta diskussioner, vilket gör att du garanterat lär dig mer om NHL även om du själv följer ligan väldigt aktivt som oss.

Ska vi lyfta fram något negativt så är det att dom allt för sällan är oense, dom har liknande åsikter om det mesta och det skulle vara kul att höra dom argumentera mot varandra i större utsträckning.

Trots bristen på olika åsikter så är det här som vi tidigare var inne på den bästa svenska NHL-podden idag. När två sådana här stora hockeyälskare pratar NHL så är det svårt att inte njuta i fulla drag. Oavsett om du som lyssnare vill få det senaste nyhetssvepet från andra sidan atlanten eller vill få djupare analyser av vad som sker i ligan så kommer du hitta det du söker här och därför kan vi varmt rekommendera podden för alla hockeyintresserade där ute! Luta er tillbaka och njut!

 • Kort fakta om podcasten NHL-timmen:
 • Avsnittslängd: ca 60 minuter
 • Hur ofta: Varje torsdag
 • Antal avsnitt: 39 avsnitt
 • Hemsida: Saknas

Provlyssna på ett avsnitt av NHL-timmen här:

Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

2 Kommentarer om “NHL-timmen

 • 3 maj, 2016 at 14:34
  Permalink

  Snäppet bättre än sportbladets nhl-podd

 • 13 september, 2016 at 15:47
  Permalink

  Bjurman och ekeliv krossar nhl-timmen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *