P3 Dokumentär

Turen har kommit till en av tungviktarna inom svenska podcasts, P3 Dokumentär.
Sveriges Radio har många framgångsrika podcasts men är det något som sticker ut och i mångas ögon är den bästa från deras håll så är det den här.
Det är podcasten som gräver djupare än dom flesta i vår nutidshistoria och berättar ingående detaljerna kring vår tids mest uppmärksammade nyheter. Ett urval av större händelser som P3 Dokumentär har dokumenterat är bland annat Polismorden i malexander, knutbydramat, tobleroneaffären och arlandarånet.
Det som gör att just P3 dokumentär sticker ut mot liknande poddar är att dom går mycket längre i sitt granskande, dom pratar med personer som faktiskt var där under dom här händelserna, allt från offrens anhöriga, vittnen till ansvariga poliser.
Ska man lyfta fram det negativa så anser vi att det som sticker ut mot andra poddar är just dom längre sändningsuppehållen vilket är väldigt störande.
Dock så förutom den punkten en riktigt bra podcast och om ni ännu inte har lyssnat på P3 dokumentär så har ni verkligen hittat en guldgruva, oavsett vilket ämne som ni finner är mest intressant är vi väldigt säkra på att ni kommer finna det ni efterfrågar. Många timmar har avnjutits med den här podcasten i lurarna då det alltid är spännande att följa ämnet dom behandlar, vissa av avsnitten känner man igen mycket väl medans andra har flugit högt över huvudet på en vilket gör att urvalet blir extremt stort.
En annan stor fördel är att det tydligt märks att dom som producerar podcasten är oerhört professionella, allt från produktion, ljud till programledarna håller i nästan samtliga fall en väldigt bra nivå vilket sammanfattningsvis gör det här till en av dom bästa svenska poddarna som går att hitta idag.

  • Kort fakta om podcasten P3 Dokumentär:

Provlyssna på ett avsnitt av P3 Dokumentär här:

 

 

Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

2 Kommentarer om “P3 Dokumentär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *