Pileby med vänner

Först ut att recenseras av dom poddarna som berör fotbollsallsvenskan är Expressens Allsvenska Podcast – Pileby med vänner. Precis som de låter så är det Axel Pileby som alltid är där och i programmet får vi även träffa många olika medverkande såsom Mattias LUhr, Daniel Kristoffersson, Anna Friberg,Mattias Larsson och Daniel Sjöberg.
Som ni säkert märker så besitter den här podcasten väldigt mycket kunskap inom svenskfotboll och det visar dom diskuterar Sveriges högsta liga med vissa inslag av landslagssnack.
Allmänt snack om allsvenskan och dom senaste matcherna är det vi bjuds på tillsammans med en del humoristiska inslag.
Ett sådant inslag som vi måste nämna är den återkommande frågetävlingen som Pileby hyser en enorm kärlek till, ”På Låret”. Tävlingen är väldigt enkel, dom utgår från att dom är hemma hos den tidigare Helsingborg-spelaren Loret Sadiku ( därav namnet På Låret) och därefter ställer Pileby frågor med ledtrådar som snällt sagt håller blandad kvalité till gästerna i jakten på rätt spelare i allsvenskan. Det är ett roligt och även intressant ämne där vi får höra framstående journalister slita sitt hår för att hitta rätt namn först, värt att nämna är att det inte är att rekommendera att skjuta från höften som en viss person ( Daniel ”Disco” Kristoffersson ) ibland gör då det kan leda till hån från dom andra i programmet i månader framöver.

En annan uppskattad punkt är den fasta punkten ”Allsvenska minnet”, där dom letar långt bak i det historiska arkivet för att lyfta fram en gammal historia kring allsvenskan.

Trots att dom gör det bra så blir känslan att dom ofta skrapar på ytan på olika ämnen utan att våga kasta sig in riktigt djupt och lägga mer tid på större frågor vilket är väldigt synd då kompetensen och säkert även intresset för att göra det faktiskt finns där.
Ska vi nämna en styrka som får just den här allsvenska podcasten att sticka ut så är det att snacket generellt ligger på en bra nivå när det kommer till fördelningen bland dom olika lagen i ligan, när många likasinnade Podcasts kan fastna lite väl mycket på dom större lagen så bjuder Pileby med vänner på en podcast med större värde för dom som är intresserad av allsvenskan i allmänhet eller ett mindre lag i synnerhet.

  • Kort fakta om podcasten Pileby med vänner:
  • Avsnittslängd: ca 60 minuter
  • Hur ofta: Varje Onsdag
  • Antal avsnitt: 19
  • Hemsida: Saknas

Provlyssna på ett avsnitt av Pileby med vänner här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *