Sportbladets Premier League-Podd

Det finns många Premier League Podcasts på marknaden idag, men frågan är om inte Sportbladets podd är en av dom allra bästa.
När man ska göra en Premier League podd måste det vara otroligt att kunna presentera en laguppställning med Erik Niva, Patrik Syk och Kalle Karlsson i spetsen.
Erik Niva är en av Sveriges bästa journalister med med en förmåga att väva ihop fotbollen i olika regioner med samhället som format den kulturen och när han inte skriver så kan man även se honom i Viasats premier League sändningar där han inte sällan lider över Tottenhams brist på framgångar.
Han kompletteras perfekt av taktiknörden Kalle Karlsson och Liverpoolsupportern och figthingbloggaren(!) Patrik Syk.
Det som ofta utmärker en riktigt bra sportpodcast mot en sämre är främst två olika delar, kompetens och samspel. Kompetensen framgår redan i presentationen att den är riktigt bra men samspelet är det som sticker ut mot konkurrenterna som slåss om samma lyssnare.
Alla får komma till tals, skarpa analyser av allt från senaste veckans matcher, lagens fans till gamla supertalanger som aldrig slog igenom blandas friskt med lättsammare ämnen som ”Hur tjock är Harry Redknapp” och ”ligans lataste spelare”.
Varje avsnitt innehåller några fasta programpunkter som lyssnarfrågor och genomgång av senaste omgången och det är främst kring dom ämnena tillsammans med vissa instick om historiska inslag som dom diskuterar.
Det här är en sådan podcast som gör att du egentligen inte behöver läsa nyheterna om ligan någon annanstans då alla aktuella ämnen diskuteras här.

Ett kraftigt minus är reklamen, vi har inga problem alls med att den existerar utan vi hoppas att fler poddar hittar sätt att tjäna pengar på eftersom dom som i slutändan gynnas av det är vi lyssnare. Det vi vänder oss emot är att reklamen spelas i en betydligt högre volym än programmet vilket är mycket irriterande och när dom diskuterar ett ämne med så många andra aktörer borde dom helt klart vara försiktiga med att irritera lyssnarna.

Den högljudda reklam är dock det enda större minus vi kan hitta då Sportbladet i övrigt levererar en riktigt bra och stabil Premier League Podcast och vill ni bara lyssna på en podcast om världens bästa liga, då är det den här.

  • Kort fakta om Sportbladets Premier League podcast:

Provlyssna på ett avsnitt av Sportbladets Premier League podcast här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *