Tveksamt

Vi kastar oss in i filmens värld och första podden vi kikar närmare på är Tveksamt.
Jag vill börja med att rikta ett stort tack till er läsare som ständigt kommer med nya tips på bra poddar ni önskar se recensioner av, annars hade jag aldrig sprungit på guldkorn likt denna!
Podcasten Tveksamt diskuterar tveksamma svenska filmer eller filmer vi minns, men oftast av fel anledning, vi lyssnare kommer garanterat lära oss mycket mer om flera av Sveriges största filmer samt få en hel del skratt. I podden lär vi känna Sebastian och Anders som är med i samtliga avsnitt och Perke som är med i mellanpoddarna och ger filmtips efter ett specifikt ämne.

Vi kan egentligen dela upp podcasten i två olika delar. “Ordinarie avsnitten” där dom diskuterar en utvald film och “mellanpoddar” där dom diskuterar mer brett kring film i allmänhet men även avslöjar vilken nästa film att se blir.
Om vi börjar med mellanpoddarna så är det avsnitt på ca 30 minuter där vi bland annat får lyssna på ledtrådar som ska leda till att Perke gissar vilken film som ska ses till nästa vecka, mycket roligt inslag! Vi lyssnare får även filmtips från Perke och höra grabbarna snacka film rent allmänt men ibland även lyssna på quiz som i värsta fall kan leda till att vissa i programmet vill lämna rummet i protest.

I Ordinarie avsnitten så diskuterar Anders och Sebastian den film dom veckan tidigare kom fram till att dom ska kolla närmare på. Jag som personligen inte är så extremt filmintresserad finner det mycket roande att hänga med dom här film-nördarna när dom gräver riktigt djupt i kända svenska filmer. Dom har hög kunskap inom ämnet och kan även framföra det med humor, att dom dessutom ständigt klipper in ljud från filmerna höjer kvaliteten på deras podcast ytterligare.
Om ni är tveksamma på om dom går igenom filmerna djupgående så kan jag bara säga såhär, Stockholmsnatt, filmen som vände upp och ner på Stockholm för många år sedan är 45 minuter lång, hur länge kan man då snacka om den filmen? 75 minuter. Imponerande!
I ett ordinarie avsnitt får vi även lyssna på flera återkommande punkter som tankar om filmen, betyg och vilka som skulle få rollerna i filmen om det blev en hollywood-remake.

Sättet dom jobbar med hel och halv avsnitt är ett riktigt intressant koncept som jag inte stött på tidigare, det gör också att dom inte riskerar att hamna i ett fack som presenterar liknande material varje vecka utan kan få sina lyssnare att alltid återkomma.

Jag anser inte att man behöver vara särskilt filmintresserad för att få ut något av den här podcasten då den utöver mycket filmsnack även är riktigt rolig och härlig att lyssna på.
Filmintresset är inte på topp här men ändå har Tveksamt podcast blivit en riktigt favorit på korttid.

För att få ut maximalt av podden så rekommenderar jag att ni framförallt lyssnar på avsnitt som berör filmer som ni själva har sett till en början, eller ännu bättre, ser filmerna dom ska gå igenom som ni får reda på i mellanpoddarna då det blir ett tydligt mervärde om man självt sett filmen.

Det är svårt att sammanfatta podcasten på ett kortfattat sätt men det jag kan säga är att det här är en riktigt bra podcast som jag varmt kan rekommendera för samtliga lyssnare!

Det blev, precis som dom förtjänar, en väldigt lång recension. På väldigt kort tid har dom gått från att vara okända för mig till en av mina största favoriter och därför kan jag varmt rekommendera er läsare att lyssna närmare på den här strålande film-podden!

  • Kort fakta om podcasten Tveksamt:
  • Avsnittslängd: Ordinarie avsnitt – ca 75-90 minuter. Mellanpoddar – 30 minuter
  • Hur ofta: Varje onsdag
  • Antal avsnitt: 103
  • Hemsida: http://tveksamt.com/

Provlyssna på ett avsnitt av Tveksamt här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *