Tack för kaffet

Det har blivit dags för oss att recensera Sveriges roligaste podcast, iallafall om vi ska tro dom som röstade fram podcasten till just den titel när Svenska Podradiopriset 2014 skulle avgöras. Vi pratar självklart om Tack för kaffet podcast, även kallad TFK och efter att vi har lyftat närmare på podden så har vi ingen som helst anledning att säga emot deras nyvunna utmärkelse.

I den här podcasten får vi följa dom 3 vännerna och dom gamla kollegorna Mathie, Johan och Wolke i deras samtal inte alltför sällan är på gränsen.

Tack för kaffet har glänst sedan 2011

Trots att dom snart är uppe i 200 avsnitt av deras strålande humorpodcast är det ändå många som har missat den här guldklimpen, sedan dom började 2011 så har dom sakta men säkert vuxit otroligt mycket och är kanske framförallt populära hos den manliga könet även om vi vet att många kvinnliga lyssnare också uppskattar dom. Tack för kaffet blandar högt och lågt, skämt om våldtäkter till Engla-skämt, inget skämt är för tidigt eller för lågt, allt behandlas i deras podcast.

Fokus ligger ofta kring deras egen vardag, tv-serier och gamla minnen med ofta ganska stora utsvävningar. Bli inte förvånade om ni hör Mathie berätta om sin bardom för att sekund efter dra ett grovt engla-skämt. För det är precis det som är storheten med Tack för Kaffet, att dom har ett vanligt humoristiskt samtal mellan vänner helt utan manus som landar i väldigt extrema ämnen.

Vanliga punkter som ofta förekommer i podden är bland annat ”Dagens Mac” och ”Johans Lista”, mycket uppskattade programpunkter och trots att dom sällan avslöjar något revolutionerande så har lyssnarna skarpt satt sig på tvär när det förut var aktuellt att stryka ”Dagens Mac” från dom återkommande punkterna.

Den här humorpodden sticker verkligen ut eftersom den är en av få på marknaden idag som kan framkalla hejdlösa skratt-attacker och få lyssnarna att kasta sig på pausknappen för att hämta luften på vem hem på tunnelbanan för att inte tappa ansiktet totalt i rusningstrafiken.

Humor på, och under, gränsen

Dock måste vi höja ett varningens finger, är ni känsliga och har svårt när någon skämtar om lite för allvarliga saker, lyssna inte!

Om ni tycker det är hemskt att skämta om barn med cancer, lyssna inte!

Med det sagt så ser vi ingen som helst anledning att inte lyssna på Sveriges roligaste podcast. Vi har hitills inte mött den som inte blir beroende av TFK efter att ha lyssnat på några avsnitt, men det kanske säger mer om vår umgängeskrets än om podcasten..

 • Kort fakta om podcasten Tack för kaffet:

Provlyssna på ett avsnitt av Tack för kaffet här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

3 Kommentarer om “Tack för kaffet

 • 13 september, 2016 at 15:47
  Permalink

  Blivit sämre ju större dom blivit…

 • 26 september, 2016 at 12:13
  Permalink

  SÅ sjukt jävla bra!

 • 7 september, 2017 at 09:12
  Permalink

  Flera kompisar lyssnar på den och tjajar om den men tycker den är skittråkig faktiskt. Konstig humor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *