Viasat Hockeys Podcast

Första hockeypodden vi ska recensera blir ingen mindre än Viasat Hockeys Podcast.
Viasat som senaste åren vänt upp och ner på hockeysverige då dom köpte till sig NHL-rättigheterna och dessutom fått hockeyallsvenskan att gå från en kalle anka-liga till en populär utmanare till den ofta tråkigare högsta serien SHL, lägg därtill att vi hittar flera gamla tränare och spelare som profiler hos viasat så förstår ni varför dom blivit så populära.

Glädjande för oss har dom profilerna även en podcast där vi får lyssna på programledaren Niklas Jihde och olika kollegor som bland annat, Per Forsberg, Håkan Södergren och Erik Granqvist när dom diskuterar hockey.

Viasat hockeys podcast är förmodligen den mest heltäckande i ämnet, eftersom kanalen sitter på en extremt kompetent och erfaren personalstyrka så får vi ibland följa med på mycket intressant intervjuer med personer som varit i hetluften, antingen i spelar eller tränarrollen, och höra om deras erfarenheter och även få höra vad som skiljer ett framgångsrikt lag mot ett lag som inte klarar pressen.

När den mycket skicklige programledaren Niklas Jihde inte intervjuar hans kollegor så diskuterar dom istället just dom ligorna dom själva sänder, hockeyallsvenskan och NHL. Det intressanta och i våra ögon det bästa under samtalen kring ligorna är att dom inte är rädda för att enbart prata om ett lag som dom analyserar på djupet under ett helt avsnitt deras mot och framgångar istället för många konkurrerande poddar som ofta diskuterar samtliga lag varje avsnitt men då bara på ytan.
Det tillsammans med deras olika erfarenheter och breda kompetens gör att det här är en mycket intressant podcast för dom som gillar svensk hockey i allmänhet eller NHL och hockeyallsvenskan i synnerhet.

När vi pratar om Viasat hockeys podcast så måste vi lyfta upp en person som är ny för säsongen och växt ut till en personlig favorit under hösten, Erik Granqvist.
För er som inte känner till honom sedan tidigare så har han i många år varit målvaktstränare i Färjestad och är starkt delaktig i bland annat Jonas ”Monstret” Gustafssons och Christoffer Nihlstorp extrema genombrott som dom fick i klubben. Det är också det han bjuder på i podden, han berättar hur han jobbar med olika målvakter, han kan ge analyser av målvakter i hockeyallsvenskan som ingen annan och han har en väldigt intressant syn på dom olika lagens försvarsspel som garanterat gör att lyssnarna lär sig lite mer om det taktiska spelet bakom dom olika lagens försvarsspel.

Som ni förstår så vänder sig den här podcasten till dom som är intresserade av svensk hockey men kanske framförallt hockeyallsvenskan, väldigt omväxlande avsnitt och diskussioner gör att man aldrig tröttnar samtidigt som det finns så mycket hockeykompetens hos dom deltagande att ni måste lyssna om ni vill lära er mer om den underbara sporten.

Trots att vi uppskattar den här podden väldigt mycket så måste vi höja ett varningens finger för ljudet. Eftersom dom ständigt är på resande fot och inte alltför sällan spelar in på pizzerior eller fik runt om i landet så lämnar ljudet en del att önska. Trots det minuset är det i våra ögon solklart att alla hockeyintresserade ska ge Viasat hockeys podcast en eller flera chanser.

  • Kort fakta om Viasat hockeys podcast:

Provlyssna på ett avsnitt av Viasat hockeys podcast här:


Petter Norlèn

Petter Norlèn

Får tråkiga stunder att bli bra mycket bättre med hjälp av alla intressanta poddar. Framförallt sport, humor och nyheter fångar intresset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *